BrasovFANS.ro
Stiri | Poze | Video | Audio | Interviuri
Luni, 21.08.2017. 03:55am (GMT+3)
  Acasa
  FAQ
  RSS
  Linkuri
  Site Map
  Contact
 
Protectie pentru distrugerea fotbalului in Romania ; [AMICAL] FC Braşov - SC Popeşti Leordeni 2-1 (2-0) ; FC Brașov așteaptă plata a 230 mii euro de la Steaua ; A demisionat şi Florin Ghimbăşan din funcția de director sportiv FC Brașov ; Florentin Petre ar putea să revină la FC Braşov, împreună cu fiul sau Patrick
::| Cuvint cheie:       [Cautare avansata] BrasovFANS de 10 ani
 
Meniu  
  EYOWF 2013 | Brasov
  Vocea Suporterilor
  FC Brasov
 » Lotul
 » Conducerea
  Liga 1
 » Clasament Liga 1
  Liga 2
 » Corona Braşov
 » Unirea Tărlungeni
  Liga 3
  Liga 4
 » Clasament Liga 4
 » AS SR BRASOV
  Liga 5
  Cupa Romaniei
  Handbal
 » Corona Braşov Handbal
 » Rom Cri Brasov
  Tenis
  Campionii
 » Nova TV direct
  Zona Neutra VIDEO
  Novanta Minuti
  Diverse
 » Rugby
 » Auto
 » Futsal
 » Hochey
  Galeria FOTO
  Galeria VIDEO
  Baschet
  Stiri Adunate
  ::| Newsletter
Numele tau:
Email tau:
 
 
 
FC Brasov
 
FC Braşov, la un pas de faliment. Planul de reorganizare nu a fost aprobat
Marti, 16.02.2016. 17:33pm (GMT+3)

SC FC Brasov SA din data de 24 martie 2015 este in DIZOLVARE CU LICHIDARE (RADIERE)  

Planul de reorganizare nu a fost aprobat de către creditori în Adunarea Generală a Creditorilor FC Braşov care s-a întrunit astăzi. Fiscul, care este şi principalul creditor, a fost şi principalul opozant al planului.
Decizia de azi duce FC Braşov la un pas de faliment. Tot astăzi, la Curtea de Apel Braşov a fost un nou termen în judecarea contestaţiilor la tabelul creanţelor.

Conform tabelului preliminar, FC Braşov are datorii de 35.979.885,45 de lei, însă administratorul judiciar a aprobat iniţial suma de 10.020756,86 (2,25 milioane de euro). Pe parcurs, suma a crescut vertiginos, asta pentru că s-au admis mai multe contestaţii, cea mai importantă fiind cea a Administraţiei Judeţene a Finanţelor Publice Braşov. 

Tribunalul Braşov a admis contestaţia AJFP Braşov şi a dispus înscrierea în tabelul preliminar a creanţei acesteia ca şi bugetară. De asemenea, Tribunalul Braşov a admis şi contestaţiile formulate de cîţiva fotbalişti împotriva tabelului preliminar şi a dispus înscrierea în tabelul preliminar a creanţelor contestatarilor în categoria creanţelor salariale. 

În acest moment, datoriile ajung la aproape 7 milioane de euro! Conform Legii Insolvenţei, SC FC Braşov SA trebuie să achite în primul rînd creanţele salariale, apoi pe cele garantate, cele bugetare şi în ultimul rînd pe cele chirografare.

---------------

Adunarea Generală a Creditorilor, reunită marţi, a nu a probat planul de reorganizare! Fiscul, care este şi principalul creditor, cu circa 73 % din datorii, a fost şi principalul opozant al planului. Decizia de astazi duce FC Braşov la un pas de faliment. Administratorul judiciar al FC Braşov, Alexandru Cosmin Gheorghe, a anunţat la finalul şedinţei că va cere miercuri judecătorului sindic intrarea clubului în faliment.„78% dintre creditorii masei credale au votat împotriva planului de reorganizare. Miercuri voi solicita judecătorului sindic, o cerere de deschidere a procedurii de faliment. Asta înseamnă dizolvarea societăţii şi oprirea activităţii. Există şi căi de atac, se poate formula apel împotriva sentinţei prin care judecătorul sindic infirmă planul. Curtea de Apel va stabili dacă această cale de atac va fi admisă. Dacă există un potenţial investitor care să achiziţioneze creanţele, există o şansă de salvare“, a declarat Alexandru Cosmin Gheorghe.

Declaratii
Dochiţa: Nu ştiu ce vom face
Oficialii clubului, Dochiţa şi Paşcu erau terminaţi cînd au auzit anunţul administratorului judiciar, acela că planul de organizare nu a trecut. „Chiar nu am cuvinte. Nu ştiu ce vom face. Cînd am preluat condicerea clubului, în iulie 2015, am făcut tot posibilul ca FC Braşov să meargă mai departe. Am încercat să fac totul posibilul, dar după cum se vede nu se mai poate.Jucătorii sînt cu salariile la zi, nu am acumulat datorii în această perioadă. Dacă nu va interveni ceva în ultimul moment, voi fi nevoi să le spun jucătorilor îşi caute alte echipe. Totuşi, mai sperăm la un miracol“, a declarat Vasile Dochiţa.


La rîndul său, consilierul Romeo Paşcu, spune că se aştepta la „o nenorocire“. „Chiar bănuiam că se va întîmpla o nenorocire. S-a discutat planul de reorganizare şi atunci cînd cînd nu vrei să accepţi ceva, găseşti probleme. Nu au nici o vină cei de la Finanţele Braşov, am înţeles că hotărîrea e din altă parte, de la centru. Nu înţeleg de ce Finanţele au votat împotrivă. Este ca în lumea mafiotă. Dacă ai datorie 50.000 de dolari la cineva, nu vine să te împuşte. Vine şi îţi cere banii, altfel te ameninţă că îţi taie urechea. Dacă te împuşcă direct, de unde să mai ia banii? Clubul are datorii din 2008 şi s-a mers aşa de atunci. Eu cred că s-a dorit să nu mai existe o echipă în Braşov”, a declarat Romeo Paşcu.

Acţiune în anulare
Dacă oficialii clubului par a fi resemnaţi, medicul „stegarilor“, Gheorghe Popa, reprezentantul grupului de investitori italieni interesaţi de FC Braşov, pare a fi singurul care nu renunţă la luptă în acest moment. „ M-am consultat cu mai mulţi avocaţi, care mi-au spus că există posibilitatea unei acţiuni în anulare, practic să se anuleze practic ceea ce s-a hotărît cu planul de reorganizare. Avocaţii grupului de investitori italieni care doresc preluarea FC Braşov vor expune miercuri motivele în faţa judecătorului, apoi vom aştepta hotărîrea instanţei. Noi încercăm pe toate căile legale ca falimentul să nu fie declarat”, a declarat Gheorghe Popa.
mex

<< Nota: Comentariile anonime cu atac la persoana, nu se accepta! >>

Commentarii (0)       Yahoo Messenger Yahoo M     Print        Recomanda        Sus


Alte ştiri:
Plan de reorganizare aprobat sau faliment pentru FC Brasov in februarie (03.02.2016)
[AMICAL] FC Braşov - Naţional Sebis 6-1 (2-1) (02.02.2016)
Ioan Neculaie şi-a luat mâna de pe FC Brașov (29.01.2016)
Curg transferurile la FC Braşov (15.01.2016)
FC Caransebeş - FC Braşov 1-4 (1-2) (23.11.2015)
Cosmin Bodea a demisionat de la FC Brasov (08.09.2015)
Abonamente pentru fostele glorii FC Brasov (04.09.2015)
FC Brasov - FC Caransebeş 1913 // sambata, 5 septembrie, ora 11:00 (04.09.2015)
FC Braşov va disputa primul meci la matineu, după 8 ani în Liga I (28.08.2015)
[Amical] FC Brasov - Unirea Tarlungeni 2-0 (2-0) (15.08.2015) 
  ::| Calendar
August 2017  
Du Lu Ma Mi Jo Vi Sa
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    
 
::| Stiri Importante
[AMICAL] FC Braşov - SC Popeşti Leordeni 2-1 (2-0)
FC Brașov așteaptă plata a 230 mii euro de la Steaua
A demisionat şi Florin Ghimbăşan din funcția de director sportiv FC Brașov
Florentin Petre ar putea să revină la FC Braşov, împreună cu fiul sau Patrick
[AMICAL] [VIDEO] CS Vulcan - FC Brasov 0-13
Cine este acum la conducerea lui FC Brașov?
Dacia Unirea Brăila - FC Brasov sambata 22 oct, ora 11:00
Cine mai sustine material echipa FC Brasov ??!
[VIDEO] FC Brasov - UTA Arad 3-2 (1-2)
Idei de la FC Brasov in comunicare cu suporterii stegari

Brasovfans.ro
[SUS]
Creative Commons License
Pagina Suporterilor Brasoveni de Czika Levente este licenţiat printr-o Licenţă Creative Commons Atribuire-Fără Opere Derivate 3.0 România.
Bazată pe opera disponibilă la www.brasovfans.ro.
Permisii dincolo de aria acestei licente ar putea fi disponibile la http://www.brasovfans.ro.
Pagină găzduită de LeviKreator.net