BrasovFANS.ro
Stiri | Poze | Video | Audio | Interviuri
Luni, 21.08.2017. 03:55am (GMT+3)
  Acasa
  FAQ
  RSS
  Linkuri
  Site Map
  Contact
 
Protectie pentru distrugerea fotbalului in Romania ; [AMICAL] FC Braşov - SC Popeşti Leordeni 2-1 (2-0) ; FC Brașov așteaptă plata a 230 mii euro de la Steaua ; A demisionat şi Florin Ghimbăşan din funcția de director sportiv FC Brașov ; Florentin Petre ar putea să revină la FC Braşov, împreună cu fiul sau Patrick
::| Cuvint cheie:       [Cautare avansata] BrasovFANS de 10 ani
 
Meniu  
  EYOWF 2013 | Brasov
  Vocea Suporterilor
  FC Brasov
 » Lotul
 » Conducerea
  Liga 1
 » Clasament Liga 1
  Liga 2
 » Corona Braşov
 » Unirea Tărlungeni
  Liga 3
  Liga 4
 » Clasament Liga 4
 » AS SR BRASOV
  Liga 5
  Cupa Romaniei
  Handbal
 » Corona Braşov Handbal
 » Rom Cri Brasov
  Tenis
  Campionii
 » Nova TV direct
  Zona Neutra VIDEO
  Novanta Minuti
  Diverse
 » Rugby
 » Auto
 » Futsal
 » Hochey
  Galeria FOTO
  Galeria VIDEO
  Baschet
  Stiri Adunate
  ::| Newsletter
Numele tau:
Email tau:
 
 
 
FC Brasov
 
Firma de insolventa are legaturi cu Ioan Niculae la FC Brasov
Joi, 18.08.2016. 15:13pm (GMT+3)

Administrația Județeană a Finanțelor Publice Brașov susține că insolvența echipei de fotbal FC Brașov, patronată de Ioan Neculaie, a ajuns să fie controlată, la nivel de decizie, de firme din sfera de influență a acestuia, în urma unei decizii în afara legii a administratorului judiciar care ar fi și el într-un conflict de interese. Miza de la Brașov sunt în principal banii pe care Steaua trebuie să-i vireze după transferul lui Alexandru Chipciu, fotbalist cumpărat de la Brașov, de la Steaua la Anderlecht în Belgia. Suma vehiculată ar fi de peste 250.000 de euro

Modul în care a fost desemnat Comitetul Creditorilor dar și înlocuirea lichidatorului Fotbal Club Brașov, echipă patronată de magnatul Ioan Neculaie și aflată în insolvență, este motiv de dispută între firmele înscrise la masa credală și care au de recuperat bani de la club și Administrația Județeană a Finanțelor Publice Brașov (AJFP ).

Fiscul a depus o contestație atât împotriva măsurii înlocuirii lichidatorului cât și împotriva hotărârii Adunării Creditorilor din 21 iulie prin care în calitatea de membri ai Comitetului Creditorilor au fost desemnați AJFP Brașov, Direcția Fiscală și SC ICIM SA, SC PRESCON BV SA, SC PRESCON PIATRA MARE SA.

În ceea ce privește constituirea Comitetului Creditorilor, AJFP reclamă, în contestația obținută de EraNews, calitatea de membre în acest Comitet a celor trei societăți comerciale „având în vedere faptul că structura de acționariat cuprinde acționari comuni iar SC ICIM SA are desemnat în calitate de administrator judiciar TOP Exper SPRL care îndeplinește funcția de administrator judiciar și al Fotbal Club Brașov SA”.

Practic, conform celor spuse de Fisc, Top Expert S.P.R.L. ca administrator la FC Brașov va ajunge să se întrebe singur, ca administrator la SC ICIM, dacă este de acord cu deciziile luate în procedura de insolvență a clubului de fotbal, conflictul de interese fiind unul grosolan.

„În procedura de insolvență controlul Comitetului Creditorilor este foarte important pentru că așa controlezi toate deciziile importante care se vor lua referitoare la împărțirea banilor care intră sau blocarea descoperirii unor eventuale nereguli”, au explicat surse judiciare pentru EraNews care ar fi miza de a avea un Comitet Creditor „prieten” cu patronatul.

Astfel, pe lângă problema cu administratorul Top Expert S.P.R.L., firmele contestate de Fiscul din Brașov sunt controlate tot de Ioan Neculaie, adică cel care deține și clubul de fotbal.

De altfel AJFP Brașov susține în contestația depusă la instanță și deținută de EraNews că „Creditoarele menționate, prin asociere pot exprima puncte de vedere comune care să determine adoptarea unor hotărâri arbitrare în cadrul Comitetului Creditorilor, hotărâri care să nu reflecte interesul comun al creditorilor înscriși la masa credală”.

Contestația Fiscului a primit termen de judecată pentru 21 septembrie la Tribunalul Brașov.

Cel puțin în primă fază miza controlului insolvenței de la FC Brașov sunt în principal banii pe care Steaua trebuie să-i vireze după transferul lui Alexandru Chipciu de la Steaua la Anderlecht în Belgia. Steaua București l-a cumpărat în trecut pe Chipciu de la FC Brașov contra unei sume de bani și un procent dintr-un viitor transfer în străinătate al fotbalistului. Suma vehiculată care ar urma să ajungă în conturile FC Brașov după transferul fotbalistului la Anderlecht ar fi de minim 250.000 de euro, totul depinzând de suma exactă pe care Steaua o va încasa de la echipa belgiană și din care se va calcula procentul datorat echipei brașovene.

La începutul acestui an patronul echipei FC Brașov, Ioan Neculaie a și fost arestat pentru o scurtă perioadă de timp într-un dosar în care procurorii brașoveni îl acuză de evaziune fiscală, delapidare și spălare de bani.

“Din probele administrate până în acest moment al urmăririi penale, a rezultat că în perioada martie 2013-mai 2015, în calitate de acționar majoritar la S.C ICIM.S.A Brașov și S.C Fotbal Club Brașov S.A, s-a asociat cu inculpatul Păunescu Stelian Florin (director economic în cadrul grupurilor de firme PRESCON S.A și ROMAN S.A și președinte al Consiliului de Administrație al S.C ICIM S.A Brașov și SC Fotbal Club S.A Brașov) și suspecta Slăvilă Corina Eugenia (jurist în cadrul grupului de firme controlate de Neculaie Ioan) cu scopul de a ajuta S.C Fotbal Club S.A Brașov să stabilească în mod fraudulos un TVA deductibil în cuantum de 6.969.266,88 lei, prin înregistrarea in contabilitatea S.C Fotbal Club S.A Brașov a unei operațiuni nereale, respectiv a achiziției la data de 24.01.2014 de către această din urmă societate a unei presupuse investiții de la S.C ICIM S.A Brasov constând într-o bază sportivă situată în municipiul Brașov“, se arată într-un comunicat de presă al procurorilor din ianuarie anul acesta.
eranews.ro

<< Nota: Comentariile anonime cu atac la persoana, nu se accepta! >>

Commentarii (0)       Yahoo Messenger Yahoo M     Print        Recomanda        Sus


Alte ştiri:
Olimpia Satu Mare - FC Brasov Vineri, 19 aug, ora 18:00 (17.08.2016)
Abonamente FC Brasov sezonul 2016 -2017 (12.08.2016)
[Liga 2|etapa a 2-a] FC Brasov - Juventus Bucuresti 14 aug 2016 ora 11 (11.08.2016)
[VIDEO] Sepsi OSK Sfântu Gheorghe - FC Braşov 2-3 (0-2)  (06.08.2016)
FC Brasov se reactiveaza (26.07.2016)
FC Brasov ucis de proprii suporteri la Arad (27.02.2016)
FC Braşov, la un pas de faliment. Planul de reorganizare nu a fost aprobat (16.02.2016)
Plan de reorganizare aprobat sau faliment pentru FC Brasov in februarie (03.02.2016)
[AMICAL] FC Braşov - Naţional Sebis 6-1 (2-1) (02.02.2016)
Ioan Neculaie şi-a luat mâna de pe FC Brașov (29.01.2016) 
  ::| Calendar
August 2017  
Du Lu Ma Mi Jo Vi Sa
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    
 
::| Stiri Importante
[AMICAL] FC Braşov - SC Popeşti Leordeni 2-1 (2-0)
FC Brașov așteaptă plata a 230 mii euro de la Steaua
A demisionat şi Florin Ghimbăşan din funcția de director sportiv FC Brașov
Florentin Petre ar putea să revină la FC Braşov, împreună cu fiul sau Patrick
[AMICAL] [VIDEO] CS Vulcan - FC Brasov 0-13
Cine este acum la conducerea lui FC Brașov?
Dacia Unirea Brăila - FC Brasov sambata 22 oct, ora 11:00
Cine mai sustine material echipa FC Brasov ??!
[VIDEO] FC Brasov - UTA Arad 3-2 (1-2)
Idei de la FC Brasov in comunicare cu suporterii stegari

Brasovfans.ro
[SUS]
Creative Commons License
Pagina Suporterilor Brasoveni de Czika Levente este licenţiat printr-o Licenţă Creative Commons Atribuire-Fără Opere Derivate 3.0 România.
Bazată pe opera disponibilă la www.brasovfans.ro.
Permisii dincolo de aria acestei licente ar putea fi disponibile la http://www.brasovfans.ro.
Pagină găzduită de LeviKreator.net